Goulash met zuurkool



Ingrediënten:

300 gr riblappen
300 gr hamlappen
2 middelgrote uien
1 rode paprika
4 zoutzure augurken
� kg kruimige aardappels
500 gr wijnzuurkool
1 teen knoflook
15 gr margarine
125 gr mager gerookt spek
1 blikje tomatenpuree
zout en peper
2 el paprikapoeder
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 tl kummel
4 el volle yoghurt




Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien.
Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees
in vierkantjes. Snijd de augurken in plakjes.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Haal
de zuurkool los. Breng 4-5 dl water aan de kook.
Maak de knoflook schoon.

Verhit in de braadpan de boter en bak het vlees
hierin mooi bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak
in het bakvet de spekreepjes uit. Voeg de uien en
de paprika toe en roerbak deze 4-5 minuten. Voeg
de tomatenpuree toe, knijp de knoflook boven de
pan uit. En roerbak dit alles nog 5 minuten. Voeg
wat zout, peper en het paprika poeder toe. Schep
het vlees weer in de pan, voeg de augurken, het
laurierblad, kruidnagels en kummel toe. Schenk er
zoveel kokend water op dat het vlees net onderstaat.
Dek de pan af en zet de pan op de kleinste pit en
laat het vlees in 3 uur gaar worden. Schep de aardappels
en de zuurkool erdoor en stoof de goulash nog eens 30
minuten. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.

Home